Landen Beats 2014

De organisatie kan terugblikken op een geslaagd evenement. De opkomst was zeker goed te noemen, want ongeveer een 700 concertgangers waren aanwezig in de hallen van het militaire domein van Landen. Als hoofdact stond Praga Khan op de affiche die de aanwezigen op een twee uur durend concert trakteerden. In opdracht van Group Nivelles heb ik enkele leuke beelden kunnen maken en wil die graag met u delen.

In 1989 debuteerde Praga Khan met de single Bula, Bula. De eigenlijke doorbraak kwam er in 1992 toen de wereldhit Injected with a poison uitkwam. Een jaar daarvoor bracht Khan de single (Kick Back for the) Rave Alarm uit.De groep heeft wereldwijd al opgetreden, onder meer in Tokio, New York tot zelfs op Rock Werchter (waar ze in 2000 als eerste Belgische groep headliner van het festival waren).De muziek van Praga Khan werd gebruikt op de soundtracks van films zoals Basic Instinct, Sliver, Austin Powers: The Spy Who Shagged Me en Strange Days.In 2001 werd een volledig album uitgebracht voor de Belgische film Falling (verfilming van Anne Provoosts roman ‘Vallen’). In 1995 werd Praga Khan gevraagd om een album te maken voor het computerspel Mortal Kombat. Dit album werd gemaakt onder de naam The Immortals. Tweemaal werd de groep tot Beste Live-act bekroond op de TMF-awards.In het najaar van 2004 ondernam de groep een theatertournee, getiteld The Next Dimension. In 2007 creëren ze filmmuziek voor de film Ben X. In het najaar van 2012 verscheen het album Soulsplitter.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s