Architectfotografie: Zoeken naar lijnen

Hoewel het niet direct één van mijn favoriete  onderwerpen is om te fotograferen ben ik er van het weekend toch eens op uit  getrokken om wat architectuur te fotograferen. Nu is architectuur fotografie  voor mij redelijk nieuw (heb het eigenlijk gewoon nog nooit gedaan), maar  volgens mij is het begrip architectuur erg breed, en zodoende komen -denk ik- veel gebouwen en andere bouwwerken hiervoor in aanmerking.
Na het pakken  van mijn gevulde cameratas en statief (wat redelijk onmisbaar is) ben ik in de  auto gestapt en ben ik wat rond gaan rijden. In eerste instantie ging ik al snel  op zoek naar aparte gebouwen met die mooie -en soms vreemde- bouwstijlen.
Ik moet zeggen dat het vinden van bovenstaande gebouwen nog  best lastig is. Na wat verschillende industrieterreinen af gereden te hebben was  ik eigenlijk nog geen geslaagd object tegen gekomen wat mijn interesse had  gewekt.
Onderweg naar een volgende poging kwam ik op een dijk een grote  sluis tegen. Deze sluis heet de Prinses Beatrix Sluis bij Tull en ’t Waal. Ik  moet bekennen dat ik best wel vaker langs deze sluis rijdt, maar dat ik  eigenlijk nog nooit gestopt ben.
Nog niet eens denkend aan mijn poging  om architectuur te fotograferen (dat verwachte ik niet bij een sluis) stopte ik  om te kijken of ik hier wellicht andere leuke foto’s kon maken. Eenmaal  uitgestapt en na wat rondkijken was mijn mening aardig bijgedraaid. Ik was  verbaasd wat een mooi bouwwerk een sluis kan zijn, en hoeveel mooie ronde lijnen  er in eigenlijk in deze sluis zitten.
Na mijn camera op het statief te  hebben gezet ben ik wat verschillende foto’s gaan maken. Het was erg lekker  weer, niet al te zonnig en een mooie blauwe lucht, waardoor ik met een lekkere  lage ISO en redelijk snelle sluitertijden kon fotograferen. Al heb je deze bij  niet bewegende gebouwen en een statief niet echt nodig.
SluisNa de eerst foto’s  gemaakt te hebben heb ik wat spannendere hoeken opgezocht om wat meer het  ‘lijnenspel’ in beeld te krijgen. Zo ben ik bijvoorbeeld recht onder de sluis  gaan staan en heb ik recht naar boven gefotografeerd.
SluisOok na het erop  zetten van mijn 70-200mm kwam ik ineens weer hele andere lijnen tegen. Vanuit net weer een andere hoek zie je deze lijnen ineens te voorschijn  komen waardoor je weer hele andere foto’s krijgt.
SluisNa het thuiskomen  en het bekijken van de geschoten foto’s was ik aardig tevreden over het  resultaat. Uiteindelijk blijft architectuurfotografie voor mij een aparte vorm  van fotografie, maar het is wel erg leuk om eens als afwisseling te doen.

Niels van der Perk Over de auteur;  Niels van der Perk Niels van der Perk is een gepassioneerd  fotograaf. Hij houdt zich graag bezig met alles omtrent fotografie. Zijn  voorkeuren binnen fotografie liggen bij portretfotografie, studiofotografie en foodfotografie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s