Lens en Penseel CC. Hasselt

Afgelopen weekend even de tweejaarlijkse tentoonstelling “Lens en Penseel” in het CC. Hasselt gaan bezoeken. Het was een mooi opgebouwde tentoonstelling met een variatie aan allerhande kunstwerken. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door de Hasseltse socioculturele raad, deze geven de kunstverenigingen de kans om hun werken tentoon te stellen.

Editie 2015 staat in het teken van “Een zoektocht naar licht en kleur” omdat beide elementen essentieel zijn in elk werk. De tentoonstelling is samengesteld uit een selectie van een groot aantal werken die ingezonden werden door een 60 kunstenaars.

Maar mijn bezoek aan deze tentoonstelling was meer gericht naar de fotografie daar er enkele collega fotografen tentoonstelden. Het fotografisch werk was ook een variatie van kleur en zwart/wit foto’s met enkele groot formaat foto’s die natuurlijk de aandacht trokken, verder een aantal drieluiken die mijn aandacht hebben getrokken, waaronder het drieluik met de paprika’s (zie foto). Technisch inorde en een goede keuze van kleurcombinatie, maar dit wil niet zeggen dat de overige werken onvoldoende waren.

Toch wil ik de inrichters en de deelnemers een welgemeende proficiat wensen voor hun inzet en doorzettingsvermogen en ik hoop dan ook binnen 2 jaar opnieuw aanwezig te kunnen zijn.

De 14de editie wordt feestelijk afgesloten met een finissage op zondag 30 augustus van 17 tot 20u, dus snel erheen nog.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: