Genk on stage I

Het stadsfestival van Genk heeft weeral plaats gevonden voor de vijftiende keer en zoals we reeds gewoon zijn gespreid over drie dagen, gewoon een heel weekend lang vanaf vrijdag 23 juni tot en met zondag 25 juni.

Er staan dan ook dit jaar weer meer dan 100 acts op 8 verschillende podia, waaronder veel internationale toppers maar ook nationale toppers en plaatselijk talent. Dat hier dan ook verschillende genres van muziek aan bod komen zoals: dance, pop, hiphop en rock is vanzelfsprekend.

Mijn persaccreditatie was al een tijdje aangevraagd en kreeg dan ook de toelating voor een héél weekend alles vast te leggen wat op de podiums gebeurde. Dus vrijdagavond aan de slag voor de eerste optredens. Op de Main Stage/Stadsplein mocht het Amerikaanse band rond Tyler Bryant de aftrap nemen. Dit deden ze ook met een knallende start van rauwe rock- ‘n-roll muziek, soms naar het alternatieve toe.

_S6A1901 web
Tyler Bryant

Tyler Bryant & The Shakedown is een band uit Nashville en zoals gewoonlijk enkele vrienden die elkaar ontmoette om muziek te spelen en hopelijk bekend te raken. In 2013 bracht de band “Wild Child” uit, hun eerst full-lengt album dat onder andere in de Rolling Stone werd opgenomen. Het gaf de band een overweldigend gevoel, zonder te denken aan het financiële, gewoon de vrijheid voelen en doen waarin ze zich goed voelden. Hier op hun Europese tour zullen ze de support spelen tijdens de concerten van Deep Purple, Guns ’n Roses, Aerosmith en Tom Petty & The Heartbreakers.

_S6A1872 web

_S6A1887 web

_S6A1896 web
Caleb Crosby

Voor mij persoonlijk hadden ze al eerder Genk mogen aandoen, heb met volle teugen genoten van hun muziek en ben ze al gaan opsnorren op het internet. Voor mij een geslaagde opening op de Main Stage.

Tot de volgende,

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: