Genk on stage 2

Ik blijf nog even aan de main stage want in navolging van Tyler Bryant & The Shakedown zal er een band optreden van eigen Genkse bodem. Of misschien toch wat verdeeld tussen Hasselt en Tongeren of het midden van Hasselt-Genk zoals de presentatrice aankondigde The Sore Losers.

_S6A1951 web

Na deze band voor de eerste keer te hebben bewonderd in de AB te Brussel vorig jaar en tijdens Rock Herk waar zij de afsluiters van het festival waren, kon ik zeker niet ontbreken bij hun optreden hier in Genk on stage. Het voorspelde een uur lang nummers te spuien vol van energie en meeslepende muziek.

_S6A1906 web
Frontman Jan Straetemans

De Limburgse groep speelde vooral nummers uit hun laatste cd “Skydog” zoals “Cherry, Cherry en Emily ” waarmee ze het volle stadsplein in beweging kregen. Tussendoor waren ook de gitaarsolo’s van Cedric Maes niet te versmaden, die je trommelvliezen op de proef stelde.

_S6A1913 web
Gitaar : Cedric Maes

Halverwege de set kwam dan meer het zwaardere werk aan de beurt met “Girl’s Gonna Break It en Dirty Little Pretty Thing” waar frontman Jan Straetemans even het volk in dook tot groot genoegen van het publiek. Datzelfde publiek ging echt uit de bol toen er  enkele zwaardere nummers gebracht werden, zoals “Don’t Know Nothing en Silver Seas”. Uiteindelijk sloten ze de set af met “Working Overtime” maar het talrijke opgekomen publiek kreeg nadien nog een bisnummer, als dank.

_S6A1916 web
Bas: Kevin Maenen

The Sore Losers hebben mij wederom overtuigt van hun kwaliteiten en professionalisme en ben benieuwd wat voor nieuwigheden ze gaan uitbrengen op hun nieuwe cd waaraan ze na dit festivalseizoen zeker zullen beginnen te brainstormen.

_S6A1937 web
Drums: Alessio Di Turi

De band is opgericht in 2009 en hebben een voorliefde voor blues, rock en country maar maken er hun eigen geluid van. Hun muziek leunt aan bij Led Zeppelin en The Ramones maar persoonlijk vind ik invloeden van Deep Purple en ZZ Top erin terug. Hou je van wat stevige rock-‘n-roll en Limburgs talent is dit zeker een aanrader.

Tot de volgende,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: