Genk on stage 3

De Amerikaans-Oekraïense zigeunerpunkers van Gogol Bordello hielden tijdens hun trip naar Europa ook halt in Genk en stond diezelfde avond ook op de main stage. Voor een niet zo gekende groep, maar bij hun eerste stappen op het podium voelde je het Zuiderse ritme onmiddellijk tot je doordringen. Er zal hier een wervelende, uitbundige, wat carnavallesque show plaatsvinden. Net door de toch wel Zuiders aanvoelende klanken die de muzikanten naar voor brengen, wanen we ons dan ook in één van die verre landen waar de zon steeds uitbundig schijnt.

_S6A1976 web

Het publiek ging gewillig mee in de maalstroom van beats tot aanstekelijke soundscapes, die de dansbenen voortdurend aanspraken. Gogol Bordello biedt steeds een gevarieerde set aan van zoveel uiteenlopende muziekstijlen, waardoor je als aanhoorder enkel en alleen maar kan dansen, springen en plezier beleven.

_S6A1964 web

De muziek van de groep bestaat uit een mix van folk, gypsy, punk wat flamenco en flarden van balkanmuziek. Dankzij legendarische concerten geniet de band van een wereldwijde aanhang en kritische lof. Sommigen noemen hen  ’s werelds meest visionaire band. De mengelmoes van opgefokte drums, vlijmscherpe violen en scheurende gitaren maken er een opwindende muzikaal allegaartje van.

_S6A1956 web

Gogol Bordello is een soort gypsy-punkband uit New York die gemiddeld een 200 shows in de wereld doet. De leden van de groep zijn bijna allemaal geïmmigreerd vanuit Oost-Europa. Frontman Eugene Hutz richtte de band op in New York in 1999, na het verlaten van Oekraïne in de nasleep van Tsjernobyl. De muzikanten in de groep zijn dus van alle culturen en leeftijden, maar dit laat niet na dat het toch een hechte groep vormt. Momenteel is de band bezig met de opnamen van hun volgende album “Pura Vida Conspiracy”, ook al Zuiders klinkend.

_S6A1973 web

Denk dat Genk on stage er geen spijt van heeft gehad, deze prettig gestoorde gypsy-funk band aan hun line-up te hebben toegevoegd.

Tot de volgende,

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: