Werken met een technische camera (1)

De technische camera roept bij velen het gevoel op bij de oorsprong van de fotografie, maar niets is minder waar. Door zijn vele verstelmogelijkheden is het misschien niet de meest snelle camera, maar wel een met veel toepassingsmogelijkheden, ook binnen de huidige fotografie. Van stilleven tot architectuur tot portret en landschap en zelfs meer autonome fotografie is mogelijk met dit toestel.

Vandaag beschik ik over een Cambo sc-2, een 4″x 5″ klassieke beeldcamera met balg en monorail van 54cm. Een conventionele 4 x 5″ monorail view camera biedt een volledig scala aan camerabewegingen voor nauwkeurige controle van scherpstellenen perspectiefbewegingen.

Klein nadeel; de geslepen 4×5″ geslepen glazen achterkant, was middendoor gebroken en niet echt helder meer, wat het scherpstellen bemoeilijkte.

Hieronder enkele opname gemaakt van en rond het Cultureel Centrum van Hasselt als eerste proeffoto’s.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s