Portretten op Historia Mundi 2

Vandaag laat ik je een nieuwe reeks portretten zien die gemaakt zijn op het gekende “Historia Mundi” evenement. De opnamen zijn niet recentelijk gemaakt maar dateren van een tijdje terug. Toch heb ik in mijn achterhoofd om dit jaar weer eens naar dit evenement te gaan om mijn portfolio hierover aan te vullen met nieuwe foto’s.

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni komt geschiedenis tot leven aan de Molenvelden in Gierle. Meer dan 800 figuranten zullen het hele weekend een zo realistisch mogelijk beeld scheppen van verschillend periodes uit de wereldgeschiedenis. Er valt van alles te beleven voor jong en oud.

Er vinden ook allerlei demonstraties plaats. Niet alleen het kampleven uit de betreffende periodes maar ook de bijbehorende ambachten, zoals blank- en Indiaans handwerk, pottenbakken, weven, houtbewerking, munten slaan en smederij zullen te zien zijn.  Daarnaast demonstreren ze er historische gevechten, driloefeningen en duellen. Het weekend wordt georganiseerd door Historia Mundi.

Ook voor kinderen is het evenement een aanrader. Historia Mundi organiseert op het einde van de dag telkens een Kiddy Battle, waarbij alle aanwezige kinderen het mogen opnemen tegen de figuranten.

Tickets en info

Historia Mundi vindt plaats zaterdag 24 en zondag 25 juni aan de Molenvelden in Gierle, Brulens 37. Het evenement is telkens van 10 tot 18 uur geopend voor publiek. Tickets koop je ter plaatse. Meer info vind je via www.historia-mundi.be.

Tot de volgende,

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: